LafargeHolcim Foundation Prize Winning Projects in Sustainable Construction
Projects

Project Summary

Minimal-impact North Vancouver Outdoor School

Damaged by frequent, serious flooding, an environmental learning center that has fallen into disrepair over the years will be rebuilt.

The Minimal impact North Vancouver Outdoor School is completely self-reliant and CO2-neutral. Elevated on a structural platform offering spectacular views and access to nature, the building’s placement also offers protection against future flood concerns.

Project Timeline

Expand all Collapse all
 
North Shore Credit Union Environmental Learning Centre (ELC) now completed and officially opened
 
Acknowledgement prize for Vancouver
 
“Comprehensive planning approach for rebuilding an environmental learning center” – Holcim Awards Jury
 
Project Entry 2008 for North America
Project Details
Location
Vancouver, Canada
Authors
Ron Kato
Main Author
Ron Kato
McFarland Marceau Architects, Canada
Larry McFarland
Further Authors
Larry McFarland
McFarland Marceau Architects, Canada
Prizes
Awards
Acknowledgement prize 2008
North America
Related topics
Related Information
LafargeHolcim Foundation