LafargeHolcim Foundation Prize Winning Projects in Sustainable Construction
Projects

Project Summary

In-Closure

Public park and interactive wall for urban revival

The master plan reintroduces a forest in the heart of Seattle, USA, giving homage to the past while reminding present-day and future residents of the city’s natural habitat.

Planned for implementation over decades to come, the project aims to be adaptable to future changes, an objective that is straightforwardly supported by minimal interventions and restraint of formal means.

Project Timeline

Expand all Collapse all
 
Blurring time-honored distinctions between “natural” and “artificial” domains
 
 
Acknowledgement prize for project in Seattle
 
Holcim Awards Acknowledgement prizes 2014 for North America
 
“An exciting piece of landscape architecture” – Holcim Awards Jury
 
Project Entry 2014 for North America
Project Details
Location
Seattle, USA
Authors
Etienne Feher
Main Author
Etienne Feher
ABF-lab architects - engineers, France
Paul Azzopardi
Main Author
Paul Azzopardi
ABF-lab architects - engineers, France
Noé Basch
Main Author
Noé Basch
ABF-lab architects - engineers, France
Prizes
Awards
Acknowledgement prize 2014
North America
Related topics
Related Information
Video
Holcim Awards Acknowledgement prizes 2014 for North America
Holcim Awards Acknowledgement prizes 2014 for North America

An Acknowledgement prize was presented to Sheila Kennedy and J Frano Violich of Kennedy & Violich Architecture of Boston …

Video
“Sustainability? Enabling social ecology” – Paul Azzopardi
“Sustainability? Enabling social ecology” – Paul Azzopardi

ABF-lab architects won a Holcim Awards Acknowledgement for “In-Closure: Public park and interactive wall for urban …

LafargeHolcim Foundation