LafargeHolcim Foundation Prize Winning Projects in Sustainable Construction
Projects

Project Summary

Low-impact environmentally-responsive house

In the harsh climate of the Cape coast, this Low impact environmentally responsive house works with, not against, the elements. Its light, open frame-like structure blurs the boundaries between inner and outer space.

An emphasis on resource conservation and recycling ensures independence from public utility networks – a direct response to climate and context.

Project Timeline

Expand all Collapse all
 
Sustainable construction projects applauded across Africa Middle East
 
“A resource-conserving and spatially-inspiring dwelling” – Holcim Awards Jury
 
Project Entry 2008 for Africa Middle East
Project Details
Location
Cape Town, South Africa
Authors
Jessica Tami Cohen
Main Author
Jessica Tami Cohen
Architecture co-op, South Africa
Andrew Justin Cooke
Further Authors
Andrew Justin Cooke
Architecture co-op, South Africa
Prizes
Awards
Acknowledgement prize 2008
Middle East Africa
Related topics
LafargeHolcim Foundation